27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/celikbosna2803
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/celikbosna2803
srijeda, 28 Mart 2012 21:45

Video+foto: Čelik pregazio Bosnu

Rukometaši Čelika večeras su, uokviru četvrtfinala Kupa BIH, deklasirali "Studente" iz glavnog grada BiH. Nekada neprikosnoveni rukometaši sarajevske Bosne djelovali su kao osrednji juniori pored Čelikove mašine, koju je ovaj put sjajno predvodio Davor Kadić i naravno, suveren na golu, Adnan Šabanović. U jednom trenutku drugog poluvremena Davor Kadić je opasno zaprijetio da se izjednači sa Bosnom, jer je u tom trenutku imao trinaest, a Bosna 14 datih golova! Revanš susret se igra 18. aprila u Sarajevu, a uz izjave oba trenera pogledajte nekoliko atraktivnih poteza, te atmosferu iz zeničke Arene u kojoj je bilo oko 2.000 ljubitelja rukometa. 

 

U nastavku informacije pogledajte foto galeriju Jasmina Hadžića. 

Izvještaj našeg saradnika: 

VELIKA POBJEDA RUKOMETAŠA ČELIKA U KUPU BiH
RK ČELIK – RK BOSNA BH Telekom 36:23
Zenica, 28.03.2012.god.
Gradska ARENA u Zenici
Početak: u 19,00 sati

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH za rukometaše ("u utakmici decenije", kako je nazvaše u RK Čelik), večeras su u gradskoj Areni u Zenici, rukometaši domaćeg Čelika pobjedili RK Bosnu BH Telekom iz Sarajeva, rezultatom 36:23. Znači, na revanš u Sarajevo, 18.aprila, Čelik nosi prednost od 13 golova.

Inače, rukometaši Čelika su trenutno drugoplasirani na ligaškoj tabeli BiH Premijer lige, sa velikim izgledima za plasman u ligu 6 za prvaka BiH (3+3). Ima još tri kola do kraja ligaškog takmičenja.

Bosna je bila prvak bivše SFRJ 1963.god., višestruki osvajač prvenstva i kupa BiH, te polufinalista Kupa kupova Evrope 2006.godine. U ovoj sezoni, 2011/2012, ekipa Bosne je nastupala u regionalnoj SEHA ligi, zajedno sa još dva kluba iz BiH, Borcem i Izviđačem, i postigla veoma slab plasman na pretposljednje mjesto na tabeli regionalne lige. Izgleda, od kluba Bosna je samo ostalo ime.

U ostalim utakmicama četvrtfinala Kupa BiH igrali su:
Krivaja – Borac 26:39
Leotar – Goražde 19:25
Gradačac – Izviđač 26:27

Revanš utakmice su zakazane za 18. april 2012.god.

I.Ekrem za Zenicablog

 

PROČITAJTE NA OVOM MJESTU I SPECIJALNI REPORT SA UTAKMICE, KOJEG SMO DOBILI OD UPRAVE RK ČELIK

UTAKMICA ČETVRTFINALA KUPA BiH
,,ČELIK'' PREGAZIO ,,BOSNU''
• Rezultat: 36:23 za ,,Čelik''
• Sjajni Davor Kadić i Milan Ivančev, te golman Adnan Šabanović

Utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, dvorana Gradske arene. Gledalaca oko 2.000. Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (oba Doboj). Delegat: Pero Marić (Mostar). Isključenja: ,,Čelik'' 8 minuta, ,,Bosna'' 14 minuta (Hasan Terza tri isključenja - crveni karton). Sedmerci: za ,,Čelik'' 8 (5 zgoditaka), a za ,,Bosnu'' 3 penala (3 zgoditka).

,,ČELIK'' Dervenčić (3 gola), Adnan Begagić, Ekinović, Ćosić, Dominiković (2), Kadić (14), Begović, Ivančev (6), Šabanović, Aldin Begagić (3), Lučić (3), Starčević, Bečić, Kobilica, Šarenac, Duvnjak (4). Trener: Ljubomir Filipović.
,,BOSNA'': Jusufović, Terza (5), Tatar, Sabljaković (5), Polić, Velispahić (2), Alibegović, Efendić, Hrbat (7), Duraković (4), Limgo i Dedajić. Trener: Goran Tomić.

Odličnom igrom i dobrim vođenjem, ekipe sa klupe ,,Čelik'' je zabilježio još jednu ubjedjivu pobjedu. Ovoga puta ,,čelični momci'' su ,,pregazili'' sarajevsku ,,Bosnu BH Telecom'', koju nikada do sada nisu pobijedili u svojoj istoriji kad je riječ o prvenstvenim i Kup utakmicama. Rezulat od ,,+13'' za ,,Čelik'' (a moglo je biti i veše) je plod (ponovo) sjajne igre Davora Kadića (uŠao u igru nešto kasnije, zbog povrede ruke i dao 14 golova), te odličnim ,,dirigovanjem igrom'' sa pozicije srednjeg beka Milana Ivačeva i uz standardno dobre odbrane Adnana Šabanoviuća – cijela ekipa ,,Čelika'' je ,,dobila krila'', tako da je rezultat bio i 20 razlike za ,,Čelik'' – to ne bi bilo veliko iznenađenje. Iz ove konstatAcije se da zaključiti da je Bosna veoma slabo odigrala – što nije tačno. To je mlada ekipa koja zna rukomet, o čemu govori i 7 datih golova odličnom Šabanoviću od strane Adisa Hrbata, te po 5 golova dobrog Terze i Sabljakovića, kao i dobre odbrane ,,Bosninog'' golmana Damira Efendića.Uzvratna utakmica u Sarajevu igra se 18. aprila.
Čim su sudije odsvirake kraj utakmice u Gradskoj areni, ,,Čelikovci'' su se okrenuli mislima ka subotnjoj veoma važnoj utakmici u Zavidovićima protiv ,,Krivaje'' (igra se 31. marta u Sportskoj dvorani u Zavidovićima).

- Ta utakmica nam rješava pitanje plasmana u ,,Ligu 6'' za prvaka BiH. Ako pobijedimo utakmicu u Zavidovićima – mi bismo zasigurno obezbijedili mjesto u ,,Ligi za prvaka'', jer posljednje dvije utakmice prvenstva (protiv Sloge u Zenici i Goražda u Goraždu) određuju samo pitanje da li smo treći ili smo neko mjesto više na tabeli – kaže trener zeničana Ljubomir Filipović. Veliko interesovanje za utakmicu u Zavidovićima vlada i kod navijača ,,Čelika'' u Zenici, tako da već do sada ima prijavljenih pedesetak navijača koji žele putovati u Zavidoviće.

- Trenutno razmatramo to pitanje i moramo vidjeti i sa domaćinima da li iz bezbjednosnih razloga da idemo na taj korak, jer poznato je da je zavidovićka publika veoma ,,vatrena'', a mi ne želimo da
stvaramo ,,zlu krv'' i nemile scene koje između navijačkih skupina imamo na fudbalskim terenima – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba. Znači – ostaje da se još u toku dana odluči da li će biti navijačkih autobusa za Zavidoviće iduće subote.

{gallery}celikbosna2803{/gallery}